Zaloguj się bądź zarejestruj
Punktówka
Started by pietrek

Rate this topic
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

9 posts in this topic
Malina_a
Doświadczony Junior
**

3
102 posts 10 threads Dołączył: Dec 2020
21-12-2020, 16:41 -
(21-12-2020, 14:53)GM_Kabat napisał(a): A co byście chcieli? Stenogramu z kilku godzin przegadanych przez nas na ten temat? Szczegółowej analizy jaką Radek prowadził symulując sezon zawodnika? Dlaczego taka kwota? Bo taką ustaliliśmy. Dlaczego talia do pokera ma 52 karty? Bo tak zostało to kiedyś ustalone. Dlaczego szachy mają 64 pola? Bo tak zostało to dawno temu ustalone.

A teraz proszę powiedzcie mi żal wynika z tego, że WY zarabiacie za mało i nie dajecie rady końca z końcem powiązać?
Czy bardziej dlatego, że INNI zarabiają więcej? Czy tu nie chodzi o polskie "bardziej cieszy gdy sąsiadowi krowa zdechnie niż gdy moja się ocieli"?

Założenie było proste - nie dasz rady walczyć wszędzie o laury! Odpuść jakąś ligę, idź na dół, by zarabiać na sukcesy w innych zawodach. Ktoś odpuści PL, inny SE albo EN a w ich miejsce o medale powalczą całkiem inni gracze, którzy sobie dla odmiany zarabiają w turniejach indy albo innych ligach.

Ale żeby nie było... tak całkiem na koniec... dla marudów.... analizujemy możliwość skalowania zarobków w zależności od ilości BOT'ów w zawodach. Nie chcieliśmy jednak przedobrzyć na początku i musimy mieć materiał do pracy, a takim dobrym materiałem na pewno jest pierwszy sezon. Żeby jednak nie było - nie oznacza to, że zmiany na pewno będą wprowadzone od 2. Może będą, może nie., może nastąpią w 3, a może częściowo w 2 z możliwą korektą w 3 czy później. Wbrew temu co niektórzy na forum sugerują - my cały czas PRACUJEMY, ANALIZUJEMY i szykujemy się na korekty, ale nie będziemy ich pochopnie ogłaszali. Big Grin

Nie rozumiem Twojej irytacji, w związku z tym że chcielibyśmy poznać podłoże Waszej decyzji. To chyba normalne i gdybyś odpowiedział w taki sposób od razu, to nie byłoby złośliwych komentarzy.

Dla mnie jednak Wasze tłumaczenie wciąż jest bezsensowne z bardzo prostego powodu, który podał wyżej zbigg. W sensie, ja rozumiem o co Wam chodziło, ale mnie to po prostu nie przekonuje. Obecna punktówka nie ma nic wspólnego z realiami i to w sumie nie tylko w żużlu, bo nigdzie nie jest tak żeby w teoretycznie najsłabszej 3 lidze zarabiało się tak jak w Ekstralidze, IMK, GP itp. To sprawia, że tak naprawde nie kalkuluje się jechać w lidze o jakiekolwiek laury.  

Odnośnie kasy to uważam, że oceniasz nas trochę niesprawiedliwie, bo myśle że w rzeczywistości czy to Emil, czy to Leon też byliby z lekka poirytowani, że Oskar Polis zarabia w 3 lidze tyle ile oni w najlepszej lidze świata Big Grin

Wiadomości w tym wątku
Punktówka - przez pietrek - 07-11-2020, 15:45
RE: Punktówka - przez GM_Kabat - 07-11-2020, 15:59
RE: Punktówka - przez Malina_a - 21-12-2020, 13:05
RE: Punktówka - przez zbigg88 - 21-12-2020, 14:29
RE: Punktówka - przez GM_Kabat - 21-12-2020, 14:53
RE: Punktówka - przez Malina_a - 21-12-2020, 16:41
RE: Punktówka - przez bunge - 21-12-2020, 19:56
RE: Punktówka - przez zbigg88 - 21-12-2020, 15:27
RE: Punktówka - przez Kapusta - 21-12-2020, 17:09
RE: Punktówka - przez Retrac - 21-12-2020, 21:39

Skocz do: